Hälsorevolutionen kommer underifrån

Jordning och sjukdom
Det rekommenderas att om ni tar medicin för att tunna blodet eller reglera sköldkörtelhormon nivåer, bör ni konsultera er läkare innan ni börjar jorda er regelbundet.


Jordning påverkar sköldkörtelns funktion så om ni tar medicin för att reglera sköldkörtelns funktion rekommenderar vi att ni konsulterar er läkare angående doseringen. Den kan behöva minskas. Detsamma gäller om ni tar Warfarin eller någon annan starkt blodförtunnande medicin. Jordning har en blodförtunnande effekt. Därför är det viktigt att ni konsulterar er läkare och kontrollerar blodet under början av jordningsperioden tills läkaren anser att doseringen är den rätta. Det finns risk att ni upplever för mycket blodförtunning annars. (Se en 1 min film om detta här)

Eftersom upptäckten av jordningens påverkan på kroppens alla system är helt ny är det inte många läkare som förstår effekterna eller vet någonting om jordning så hänvisa er läkare till informationen på webbsidan www.earthinginstitute.net för mer information, eller be att de läser boken ”Att vara jordad.”

Skulle ni känna er sämre när ni börjar sova jordad rekommenderar vi att ni minskar antalet timmar ni är jordade till 1-2 timmar per natt i början och ökar tiden gradvis under ca 2 veckor. Det är samma sak att sova på ett jordat lakan som att sova direkt på marken eller att stå 8 timmar barfota på marken, något som är helt ofarligt men som få människor gör. Det handlar bara om att ha fysisk/elektrisk kontakt med jorden vi bor på. Jordning är helt naturligt och hjälper kroppen att normalisera alla elektriska funktioner. Jordning stärker immunförsvaret.

Här är ett litet videoklipp som visar blodflödet före och efter 2 timmars jordning hos en 42 årig man. Det visar en radikal skillnad i hastigheten på blodflödet, den ökar från 5,8 till 32 mikrometer i sekunden och blodkropparnas zeta potential (elektriska ytspänning) ökar från 3,6 milliVolt till 20,3 milliVolt. Det har mycket stor betydelse för hälsan.Alla är vi olika
Vissa människor känner effekten av jordning nästan direkt, andra kanske inte märker något på en månad eller två. Innan ni börjar jorda er regelbundet så skriv en lista på hur ni mår, smärtor ni känner, sömnproblem, allergier etc. Gå sedan tillbaka till listan varje vecka och skriv ner förändringar ni upplever. Är ni inne i en period av hög stress eller sjukdom kan det motverka de kännbara positiva effekterna med jordning men ge inte upp, fortsätt att vara regelbundet jordad. Alla märker skillnad till det bättre i det långa loppet. Notera att det är väldigt viktigt att dricka mycket vatten varje dag, framförallt när man börjar jorda sig eftersom kroppen sätter igång en utrensning och vattnet hjälper att transportera ut orenheterna. Torr hud är ett symptom på att man dricker för lite vatten och torr hud leder sämre så drick mer rent vatten.

Installation av jordstav
Det absolut bästa sättet att jorda produkterna är att använda jordstaven om man har möjlighet. Dra ut ledningen genom närmsta fönster och sätt jordstaven i marken, helst där det är fuktigt, ca 25 cm ut från husväggen. Är marken frusen så häll en spann hett vatten där jordstaven skall placeras för att tina marken, alternativt kan man ta loss staven från plasthylsan med ledningen och banka ner den rostfria jordstaven med en hammare och sen fästa sladden på staven igen. Finns det risk för att barn skall dra loss ledningen från staven eller att folk kan snubbla över den så gräv ner både stav och ledning en bit under marken. Fäst jordledningen på träfasad med små kabelklammer. På putsad fasad kan man använda häftmassa, smältlim eller liknande produkter.
Dra in ledningen i hörnet av fönsterkarmen där gångjärnen sitter och fäst med klammer. Man kan också borra ett hål i väggen eller fönsterkarmen och dra in ledningen den vägen men då är det viktigt att man tätar hålet ordentligt så det ej kan komma in fukt. Det går att fästa jordledningen med tejp eller buntband längs ett stuprör om man bor över första våningen. Ledningen som följer med jordstaven är 15 meter. Den räcker i de flesta fall till tredje våningen utan problem.

Om man bor i höghus, använd en jordklämma
Bor man högt upp och det är svårt att fästa ledningen från en jordstav i marken kan man använda metallrören till elementen, kökskranen eller badrumskranen. Vi säljer en speciell jordklämma man monterar på vattenledningsröret. Vattenledningen måste vara av av metall. Skrapa av färgen på röret så att det är bar metall på ca 2 cm, skruva fast jordklämmen och för ner hankontakten på produktsladden i den lilla hylsan och skruva åt med fingrarna I vissa nya hus kan vattenledningarna vara av plast, då kan man jorda till metallmuttern eller annan metalldel på elementet eftersom vatten också är ledande.

En varning om det svenska elsystemet
I många länder kan man även jorda via vägguttagets jord men det svenska elsystemet har en så kallad falsk jord som är kopplad till nollskenan och är absolut inte att rekommendera. Det kan vara direkt hälsofarligt. Sverige har haft sk fyrledarsystem (Terra Neutral Common, TN-C) installerat som standard fram till troligtvis 2004. Det är svårt att få exakta uppgifter på när. I nybyggda hus skall, enligt uppgift, finnas femledarsystem (Terra Neutral Separate, TN-S). Då är det teoretiskt möjligt att jorda sig via jorden i eluttaget med en speciell adapter. Vi rekommenderar inte att man använder elsystemets jord om det är mjöligt att använda jordstav eller jordklämmar på ett vattenrör. Kom ihåg att det är fria elektronerna från jorden som skall vandra direkt till produkten och att du ska nollställas genom att ha direkt jordkontakt såsom när du står barfota ute på jorden. Mer information finner ni nederst på sidan ”Frågor och Svar”

Innan man lägger sig
När man använder ett jordat lakan är det viktigt att, före man lägger sig, inte använda hudkrämer på de kroppsdelar som är i kontakt med lakanet. De försämrar ledningsförmågan mellan huden och silvertrådarna och kan i värsta fall också korrodera silvertrådarna. Använder ni ett jordningslakan från Earthing med 3% silvertråd ska det ligga OVANPÅ underlakanet så att ni har hudkontakt med det. Har ni jordningslakanet under ert underlakan fungerar det inte eftersom ni måste ha hudkontakt med silvertrådarna. Har ni ett av våra nya Evolution silverlakan med 50% silvertråd ska ni lägga det UNDER ert ordinarie underlakan. Har man värk i någon kroppsdel, t ex. ryggen, bör man ligga med ryggen mot lakanet. Det är klokt att dricka mycket vatten de första veckorna för att hjälpa kroppen rensa ut gifter och slaggprodukter.


Skötsel av produkterna
Evolution silverslakan består av 50% tencel/lyocell och 50% silvertråd med bomullskanter eller ändar. De tvättas vid 40-60 grader med flytande kulörtvättmedel, halva doseringen. Använd inte vittvättmedel eftersom de innehåller blekmedel. Det är viktigt att inte använda blekmedel, mjukmedel eller andra kemikalier eftersom de får silvertrådarna att oxidera och då förstörs ledningsförmågan. Klorin förstör silver och får absolut inte användas. Kemtvätt är absolut förbjudet. Ditt Evolution lakan bör tvättas var fjärde vecka om man använder ett underlakan ovanpå. Använder ni två underlakan tvättas Evolution lakanet var annan månad. Jordningsmattorna kan man tvätta med tvål och vatten.

Kontroll av produkternas ledningsförmåga
Gå till sidan ”Frågor och Svar”. Längst ner finner ni svar på hur man mäter ledningsförmågan.