Hälsorevolutionen kommer underifrån

Jordning och blodförtunnande medicin
Jordning har en blodförtunnande effekt. Tar ni en stark blodförtunnande medicin rekommenderas det att ni konsulterar er läkare och kontrollerar blodet under början av jordningsperioden tills läkaren anser att doseringen av medicinen är den rätta. Det finns risk att ni upplever för mycket blodförtunning annars.
(Se en 1 min film om detta här) Scrolla ner bland nyheterna tills ni kommer till filmen.

Eftersom upptäckten av jordningens påverkan på kroppens alla system är helt ny är det inte många läkare som förstår effekterna eller vet någonting om jordning så hänvisa er läkare till informationen på webbsidan www.earthinginstitute.net för mer information, eller be att de läser boken ”Att vara jordad.”

Skulle ni känna er sämre när ni börjar jorda er rekommenderar vi att ni minskar antalet timmar ni är jordade till 1-2 timmar per natt i början och ökar tiden gradvis under ca 2 veckor. Det är samma sak att sova på ett jordat lakan som att sova direkt på marken eller att stå 8 timmar barfota på marken, något som är helt ofarligt men som få människor gör. Det handlar bara om att ha fysisk/elektrisk kontakt med jorden vi bor på. Jordning är helt naturligt och hjälper kroppen att normalisera alla elektriska funktioner. Jordning stärker immunförsvaret.

En varning om det svenska elsystemet
I många länder kan man även jorda via vägguttagets jord men det svenska elsystemet har i över 100 år haft en så kallad falsk jord som är kopplad till nollskenan och är absolut inte att rekommendera. Det kan vara direkt hälsofarligt. Sverige har haft sk fyrledarsystem (Terra Neutral Common, TN-C) installerat som standard fram till troligtvis 2004. Det är svårt att få exakta uppgifter på när. I nybyggda hus skall, enligt uppgift, finnas femledarsystem (Terra Neutral Separate, TN-S) där jordskenan inte är bryggkopplad med nollskenan. Vi rekommenderar inte att man använder elsystemets jord när det är möjligt att använda jordstav eller jordklämmar på ett vattenrör. Kom ihåg att det är fria elektronerna från jorden som skall vandra direkt till produkten och att du ska nollställas genom att ha direkt jordkontakt såsom när du står barfota ute på jorden. Mer information finner ni nederst på sidan ”Frågor och Svar”

Experimentet som bekräftar att det kan vara farligt att jorda sig via elsystemet
I 2004 testade jag att jorda mig till elsystemets jord i ett hyreshus byggt 1959. Först mättes mellan jordbygeln i vägguttaget och en jordstav. Det var 2,2 Volt i vägguttagets jord, en spänning som inte borde finnas där. Min tanke var att jag skulle jorda mitt lakan den vägen i 3 nätter för att se vad som hände. Med en 2-årig elektronikutbildning från gymnasiet tänkte jag att eftersom det inte blir en sluten krets borde inget hända. Fel! Den första natten kunde jag inte sova alls och jag fick diarré. Den andra natten var samma sak, kunde inte sova och var helt kass i magen. Den tredje natten somnade jag av utmattning. Diarrén fortsatte i en vecka och jag mådde riktigt dåligt i totalt 10 dagar. De elektriker jag pratat med säger också samma sak, jorda dig inte via elsystemet, även i nyare hus med 5-ledar system. Det är så enkelt att använda en jordstav där det går eller en jordklämma på ett vattenrör.

Installation av jordstav
Det absolut bästa sättet att jorda produkterna är att använda jordstaven om man har möjlighet. Dra ut ledningen genom närmsta fönster och sätt jordstaven i marken, helst där det är fuktigt en bit ut från husväggen där marken är fuktig. Är marken frusen så häll en spann hett vatten där jordstaven skall placeras för att tina marken, alternativt kan man ta loss staven från plasthylsan med ledningen och banka ner den rostfria jordstaven med en hammare och sen fästa sladden på staven igen. Finns det risk för att barn skall dra loss ledningen från staven eller att folk kan snubbla över den så gräv ner både stav och ledning en bit under marken. Fäst jordledningen på träfasad med små kabelklammer. På putsad fasad kan man använda häftmassa, smältlim eller liknande produkter.
Dra in ledningen i hörnet av fönsterkarmen där gångjärnen sitter och fäst med klammer. Man kan också borra ett hål i väggen eller fönsterkarmen och dra in ledningen den vägen men då är det viktigt att man tätar hålet ordentligt så det ej kan komma in fukt. Det går att fästa jordledningen med tejp eller buntband längs ett stuprör om man bor över första våningen. Ledningen som följer med jordstaven är 15 meter. Den räcker i de flesta fall till tredje våningen utan problem.

Om man bor i höghus, använd en jordklämma
Bor man högt upp och det är svårt att fästa ledningen från en jordstav i marken kan man använda metallrören till elementen, kökskranen eller badrumskranen. Vi säljer en speciell jordklämma i fyra olika storlekar man monterar på vattenledningsröret. Vattenledningen måste vara av av metall. Skrapa av färgen på röret så att det är bar metall på ca 2 cm, skruva fast jordklämmen och för ner hankontakten på produktsladden i den lilla hylsan och skruva åt med fingrarna I vissa nya hus kan vattenledningarna vara av plast, då kan man jorda till metallmuttern eller annan metalldel på elementet eftersom vatten också är ledande.

Alla är vi olika
Vissa människor känner effekten av jordning nästan direkt, andra kanske inte märker något på en månad eller två. Innan ni börjar jorda er regelbundet så skriv en lista på hur ni mår, smärtor ni känner, sömnproblem, allergier etc. Gå sedan tillbaka till listan varje vecka och skriv ner förändringar ni upplever. Är ni inne i en period av hög stress eller sjukdom kan det motverka de kännbara positiva effekterna med jordning men ge inte upp, fortsätt att vara regelbundet jordad. Alla märker skillnad till det bättre i det långa loppet. Notera att det är väldigt viktigt att dricka mycket vatten varje dag, framförallt när man börjar jorda sig eftersom kroppen sätter igång en utrensning och vattnet hjälper att transportera ut orenheterna. Torr hud är ett symptom på att man dricker för lite vatten och torr hud leder sämre så drick mer rent vatten. Ni får alla positiva effekter av jordning oavsett vad ni känner.


Kontroll av produkternas ledningsförmåga
Gå till sidan ”Frågor och Svar”. Där finner ni svar på hur ni testar produkternas ledningsförmåga.