Hälsorevolutionen kommer underifrån

Ny bok. "Medvetet barfota"

Vi har fått hem boken "Medvetet barfota" som tar upp de positiva hälsoeffekterna av att vara jordad men även ett kapitel om andningen och ett kapitel om näring.
En bra sammanfattning av tre av de viktigaste sakerna du kan göra för att läka och förbättra din hälsaMedvetet-barfota-bok001

Varning för billiga kinesiska kopior

Originaltillverkaren av jordningslakan med 3% silvertråd, Earthing.com i USA, har helt slutat att tillverka bomullslakan. Orsaken är att de inte har tillräckligt lång hållbarhet. Den obehandlade silvertråden oxiderar alldeles för fort när den utsätts från svavel i hudfett och svett och lakanet kan sluta fungera inom väldigt kort tid.

Detta gäller också de billiga kinesiska kopiorna som framförallt säljs av det oetiska företaget Groundology i England som driver en svenskspråkig hemsida. De har produkter de kallar "genuina" men det handlar om kinesiska kopior med silvertråd av okänd kvalitet. Det är inga produkter vi kan rekommendera om ni vill ha lakan av god kvalitet som kommer att ge er jordning i många år

Vi satte en ny standard inom jordninglakan för två år sedan när vi introducerade våra Evolution silverlakan med 50% fransktillverkad silvertråd och 50% tencel / lyocell som framställs av hållbart odlad eukalyptus / bok i en mycket miljövänlig process av Lenzing i Österrike. Vår silvertråd är behandlad med en tysk produkt mot oxidering, något som vi är ensamma om och den beräknade livstiden på ett Evolution lakan är 5-10 år.

Våra kvalitetslakan finns endast hos Earthingpeople, Better Earthing i Australien och till viss del hos Earthing Nederland.

NYHET! Jordningsdyna med rostfri fiber

Lagom till Allt för Hälsan mässan fick vi hem de första exemplaren av vår nya jordningsdyna med måtten 48x60 cm. Detta är den perfekta produkten att ha på kontorsstolen, i favoritfåtöljen, på soffan, till husdjurets korg, på golvet under fötterna eller var som helst annars. Dynan är suverän att ta med på resan och den ersätter de kalla gummimattorna vi sålde tidigare för bilsäten. Vi får sladdar för att koppla den till bilens chassi snart så har ni redan köpt en dyna och vill ha sladden så bara hör av er. Den kommer att vara inkluderad med alla dynor i framtiden.

Materialet är 30-35% rostfri stålfiber av kirurgisk kvalitet invävd i ett kraftigt canvastyg av lika delar bomull och polyester för maximal slitstyrka och den finns i fyra olika färger. Dynan har en tunn stoppning mellan de två lagren tyg. Den fungerar fint genom byxor och kjolar men det kan ta någon minut innan man blir jordad för fukten från kroppen måste skapa konduktiva kanaler genom kläderna först. Med en testare kan man se hur lång tid det tar. Man kan också fukta dynan lite om det är bråttom.

evo_dynor

Nytt betalsystem online

Vi har aktiverat ett nytt betalsystem för er som vill betala direkt med kort. Det är kopplat till Stripe, ett säkert, världsomtäckande betalsystem som finns i 135 länder.
Nästan alla betalkort kan användas och även Bitcoin. Earthingpeople hanterar inte era kortuppgifter, det går direkt via Stripe.

Ni kan läsa mer on Stripe här: https://stripe.com/

Fyra nya produkter

Vi har precis lagt upp den sista av våra fyra nya produkter i butiken.

1. Nu finns ett dra-på lakan för 120 x 200 cm sängar. Det fungerar fint till 105 cm breda sängar också.

2. Som komplement till våra lakan har vi även tagit fram ett örngott i samma material.

3. På förfrågan från småbarnsföräldrar har vi nu även ett litet jordningslakan för baby sängar.

4. Vår nya Evolution jordningsmatta är en kraftig kolfibergummi matta som är helt ledande på båda sidor.

Alla nya produkter finns tillgängliga i butiken.

Sortimentet börjar bli komplett och har ni som kund några idéer på andra produkter eller förbättringar på existerande produkter för ni gärna höra av er.

Just nu jobbar vi med en dyna, 50x75 cm, som har rostfri ståltråd invävd i ett canvas liknande kraftigt tyg. En "all round" produkt för bilsäte, fåtöljer, husdjurskorgar och varhelst annat man kan vilja få jordning.

Vi håller också på med ett jordnings set för hästar i samarbete med veterinären Sven Lindblom. De använder jordning på travhästar som får djupvågsbehandling med mycket gott resultat

Jordade skor

Få jordning med ESD skor (ElectroStaticDischarge) utomhus när du inte vill gå barfota.
ESD skor fungerar bra att jorda sig med när du är ute och går eller arbetar. De är tillverkade för industri, elektronikföretag, sjukvård och andra arbetsplatser där statisk elektricitet kan ha en förödande verkan.

Kom bara ihåg att du inte är jordad bara för att du har skorna på dig, du måste stå på marken utomhus för att få jordning. Asfalt är isolerande förutom när den är våt efter ett regn så det är jord, gräs, grus, vatten, våt sand som gäller.

Nedan finner du länkar till några företag som säljer ESD skor. Desto lägre motstånd i skorna, desto bättre.

https://www.shoemed.se

https://www.sievi.com

Användarberättelser

2000-Talets Vetenskap. ANVÄNDARBERÄTTELSER

Tidningen 2000-Talets Vetenskap har skapat en egen hemsida där de samlar människors personliga erfarenheter kring hur de blivit bättre genom att använda alternativa behandlingsmetoder. Det är menat att bli en stor databas där man kan få information om olika behandlingsmetoder eftersom tillverkare och försäljare av olika produkter är förbjudna att själv lägga ut användarberättelser på sina hemsidor eller i sin tryckta information. Skriv gärna ner era erfarenheter om vad jordning gjort för er hälsa och skicka in till deras sida på länken nedan. Genom att dela din berättelse med andra hjälper du dem.

http://www.anekdoter.se/

Dr Mercolas senaste artikel om jordning

Klicka här för att läsa artikeln