Hälsorevolutionen kommer underifrån

Earthingpeople introducerar marknadens bästa jordningslakan med 50% silvertråd och 2 års full garanti

lakan-makro

Vad är skillnaden mellan ett 3% lakan och ett Evolution 50% silverlakan?

Traditionella jordningslakan innehåller 3% silvertråd och man måste ha hudkontakt med silvertråden för att få fungerande jordning. Problemet med denna typen av lakan är att våra hudoljor och svett innehåller svavel. Som bekant är det svavel som får silver att oxidera och efter en tid slutar silvertrådarna att vara ledande för de har fått ett tjockt svartbrunt oxidskikt på sig. Har man ett original lakan från Earthing eller en kinesisk piratkopia behöver man börja testa det efter 6 månader för att se om det fortfarande fungerar. Denna typen av lakan har en väldigt kort livslängd och kan sluta fungera redan efter ett halvår om man har otur.

Originaltillverkaren Earthing.com i USA har helt slutat att tillverka denna typen av lakan i 2017 så de enda lakan av denna typen som finns idag är billiga kinesiska piratkopior. Firman Groundology i England som har en svenskspråkig hemsida har ett eget märke de kallar "genuine Groundology products" men det är billiga kineseka piratkopior de säljer med egentillverkade instruktioner.

När ett jordningslakan innehåller över ca 35% silvertråd kan man lägga ett vanligt bomullslakan ovanpå och skydda jordningslakanet från hudfett och salterna i svett. Den fukt som kroppen utsöndrar skapar konduktiva kanaler genom bomullslakanet och jordkontakt uppstår utan att huden behöver vara i direkt kontakt med silvertrådarna.

Våra unika jordningslakan tillverkas av 50% ren silvertråd och 50% miljövänlig tencel och lyocell som framställs av hållbart odlad eukalyptus och bok i slutna system. Silvertråden i våra Evolution lakan är tillverkad i Frankrike av 99,99% rent silver och specialbehandlad mot oxidering med en tysktillverkad produkt som även den är miljövänlig. Enligt experterna är detta den bästa silvertråden som tillverkas idag.

All silvertråd består av nylontråd som belagts med silver och vi har valt att använda oss av den högsta kvaliteten för att maximera livslängden på våra lakan. Evolution lakanen produceras av vår partner i Australien som har testat och sålt denna typen av lakan i över 5 år. Våra Evolution jordningslakan är custom tillverkade för Earthingpeople och en firma i Holland och dessa lakan finns endast att köpa från oss och våra samarbetspartners i Holland och Australien.

Våra Evolution jordningslakan lägger man UNDER sitt ordinarie underlakan och då kan ni även använda pyjamas eller nattlinne.

Är ni en person som svettas mycket rekommenderas två underlakan men har ni väldigt torr hud och svettas lite så använd bara ett underlakan ovanpå ert Evolution lakan.

Vi rekommenderar också att ni använder ett madrasskydd såsom en tunn bäddmadrass innan ni lägger jordningslakanet på sängen. Detta är för att förhindra missfärgning av madrassen om ni skulle svettas extremt mycket en natt, såsom vid febersjukdom.

Det översta underlakanet bör ni byta en gång i veckan. Använder ni ett underlakan ovanpå så rekommenderar vi tvätt av jordningslakanet en gång varannan månad. Om ni använder två underlakan kan ni tvätta ert Evolution lakan var tredje till fjärde månad.

Fördelarna med Evolution 50% silverlakan över standard jordningslakan med 3-4% silver inkluderar:

 • Eftersom silverlakanet placeras under det vanliga underlakanet skyddas silvret mycket bättre mot oxidering från svavel i hudoljor, svett, hudkrämer och andra produkter som kan skada silvret.
 • Ungefär 20 gånger högre konduktivitet.
 • Tencel och lyocell är mycket miljövänliga trådar som är starka och inte tar åt sig smuts lika lätt som bomull.
 • 47% mer silvertråd betyder större motståndskraft mot oxidering och skador som kan påverka lakanets funktion.
 • Med 50% silvertråd som täcker hela lakanets yta får ni en mycket större kontaktyta än på ett lakan med bara 3 % silvertråd.
 • Färre tvättar ger längre livslängd.
 • 50% silverlakan verkar stöta bort kvalster.
 • Silver är antibakteriellt.
 • Ni kan sova på ert favoritlakan och ändå vara jordad.

Alla Evolution produkter har högre standard på sladdar. Vi använder en kraftigare 10 mm tryckknapp som sitter mycket bättre. I andra änden använder vi 4 mm hon och hankontakter. Alla produkter från Earthing i USA använder 4 mm tryckknapp och 4,7 mm han och honkontakter. Har ni redan en jordstav från Earthing kan ni använda den till Evolution produkterna. I varukorgen vid beställning kan ni lägga till en adaptersladd.

Vi är stolta över att producera kvalitetsprodukter som håller länge. Det är därför vi satsat på att använda de bästa materialen. Vi lämnar 2 års garanti på våra Evolution jordningslakan förutsatt att skötselinstruktionerna följts. Garantin täcker eventuella tillverkningsfel och funktionen i ditt lakan. Garantin täcker inte missfärgning av silvertrådarna vilket är en naturlig process. Svettas man kraftigt genom alla underlakan kommer silvertrådarna att eventuellt bli bruna men det påverkar normalt inte funktionen.

Skötselinstruktioner.

 • Smörj inte in er med feta hudkrämer eller oljor timmarna innan ni lägger er.
 • Evolution silverlakan tvättas vid 40-60 grader i milt, flytande kulörtvättmedel.
 • Ni får absolut INTE använda vittvättmedel, blekmedel, klorin, sköljmedel, mjukmedel eller något annat medel när ni tvättar ert lakan eller omslag.
 • Lakanet får absolut inte kemtvättas.
 • Lakanet bör hängas i skuggan för att torka men ni kan torktumla det på låg värme mot slutet av torktiden.
 • Använd INGA små torklappar med väldoftande kemikalier i torktumlaren om ni tumlar lakanet.
 • Ni kan stryka ert lakan med strykjärnet inställt på nylon, dvs låg värme men det finns ingen orsak eftersom det läggs under flera underlakan, som ni kan stryka om ni vill.

Vi önskar er många års hälsosam jordning med ert nya Evolution jordningslakan från Earthingpeople